Anderen over Huub


Advies kandidatencommisie GroenLinks

Huub Bellemakers (37) is een bekend gezicht binnen GroenLinks en manifesteert zich op sociale media als loyale partijgenoot die het interne debat graag op gang brengt. Daarin toont hij zich kritisch en constructief. Een authentieke persoonlijkheid met een specifieke eigen achterban. Huub wil graag op eigenzinnige wijze een actieve bijdrage leveren aan de komende verkiezingscampagne.

Robbie de Klerk * oud-bandgenoot:

eerlijk, betrouwbaar, betrokken, is er als je ‘m echt nodig hebt. Visie, altruïst, oog voor totaalplaatje.

Emma de Cort, Nijmeegs GroenLinkser

Huub ziet snel hoe de dingen in elkaar steken, of het nou om de  rechtspopulistische strategieen in verschillende europese dwergstaten of een potje lokaal voetbal gaat. Beiden kan hij bovendien helder en duidelijk uitleggen aan zijn toehoorder. Huub snapt de inhoud en snapt hoe hij deze begrijpelijk over moet brengen, in normale taal.

Liesbeth Timmermans * studiegenote:

Huub is de meest creatieve denker die ik ken en weet altijd overtuigend en vaak met humor een nieuw perspectief op een onderwerp te schetsen. Hij heeft een neus voor de actualiteit en het lef om daarin een eigen geluid te laten horen. Een gangmaker en in staat om de sfeer naar z’n hand te zetten met humor, gedurfde standpunten, geroddel en intelligentie. (behalve s’ochtends vroeg ;-))

Ody Neisingh * collega Rutgers

in het begin denk je, een beetje raar. Daarna mag je hem gewoon en zie je wat ie kan.

Kim van Deurzen * vriendin uit Tilburg

Amicaal, ambitieus, humor, denker, behulpzaam, betrouwbaar

Rutger Groot Wassink * Fractievoorzitter GroenLinks Amsterdam

Huub is zeer ervaren binnen GL, heeft een groot strategisch inzicht en politiek gevoel en heeft laten zien als visionair stippen op de horizon te kunnen zetten. Daarnaast is t -ondanks z’n muzieksmaak- gewoon een hele leuke kerel!