Huub en \m/etal


Natuurlijk ga ik niet alleen voor metal de GroenLinks-lijst op. Maar het is wel belangrijk voor me.  Van m’n eerste concert in Noorderligt (voorloper 013) van Death, tot de laatste keer Graspop met Twisted Sister. Ik houd ervan. Omdat het zo’n fijne scene is. Jezelf helemaal uitleven, maar nooit gedoe. Elkaar in de pit liefdevol afmaken en daarna een biertje pakken.

Ik bezoek natuurlijk concerten en festivals, vanaf het legendarische Dynamo 1995. Maar daarnaast ben ik ook metal-DJ, DJ Hellemokers op de Zwarte Cross. Bovendien was ik vroeger nog manager & roadie bij Another Messiah, een Nederlandse band die eind jaren 0 nét niet doorbrak. Maar daarmee wel getourd in Polen, Duitsland, België en Denemarken. En in Nederland natuurlijk.

Daardoor weet ik dat er voor metal, net als voor andere “impopulaire” muzieksoorten en cultuur in het algemeen, er te weinig ruimte is. Alles moet maar winstgevend zijn. Zo hebben we in Nederland fantastische concertzalen: 013, Effenaar, Tivoli, Nijmeegs eigen Doornroosje. De ruimte voor beginnende bands en andere artiesten is echter karig. Nederland zou veel meer moeten doen om muziek en andere cultuur te stimuleren. Geef ruimtes, geef muziekles, laat de scenes leven. Cultuur is niet om winst te maken, maar om van te genieten.

Favoriete optredens

Beste concerten: Hypocrisy – Dynamo 1998, Strapping Young Lad,- 013, Gojira – 013 2006, Mastodon Doornroosje

Favoriete bands

Ik houd van allerlei soorten metal: Death, trash, black, ingewikkelde Meshuggah-zooi, NWOBHM, zelfs Duitse true-metal kan ik waarderen. Enkele van mijn favoriete bands:

Gojira

Cattle Decapitation

Napalm Death

Ulcerate

Horrendous

Hypocrisy

Strapping Young Lad

Death

Beaten to Death

Boltthrower

Iron Maiden

Meshuggah

en nog veel meer. Volg me op Spotify

 

EN IK HAAT MUSICALS. Behalve Ziltoid

 

ps: ik luister ook REM, jaren ’90 alto-muziek en nog wat dingen. dus ik ben niet alleen maar eng