Huub & GroenLinks


Ik heb veel ervaring binnen de partij. Daardoor ben ik allround inzetbaar op alle onderwerpen en ik weet veel van politiek, van politieke communicatie en hoe je dingen gedaan krijgt.

Onlangs nog was ik kandidaat-Tweede Kamerlid. De commissie toen “Huub Bellemakers (37) is een bekend gezicht binnen GroenLinks en manifesteert zich op sociale media als loyale partijgenoot die het interne debat graag op gang brengt. Daarin toont hij zich kritisch en constructief. Een authentieke persoonlijkheid met een specifieke eigen achterban. Huub wil graag op eigenzinnige wijze een actieve bijdrage leveren aan de komende verkiezingscampagne.

Als kandidaat debatteerde ik door het hele land, van universiteit tot VMBO-school, van Heerlen tot Langedijk. het was heerlijk om over allerlei onderwerpen, van integratie tot en met groene energie te debatteren en te praten met mensen. Daarbij kon ik makkelijk bij alle soorten mensen aanhaken. Gewoon simpel uitleggen wat we willen.

Behalve dat ik kandidaat was werkte ik landelijk en heb daar online campagnevoeren ge├»ntroduceerd. Daarnaast was ik voorlichter voor de Amsterdamse gemeenteraadsfractie. Toen heb ik geleerd wat je in een gemeenteraad kan doen om onze idealen dichterbij te brengen.┬áNaast deze werkzaamheden heb ik me inhoudelijk ook onderscheiden: Ik schreef een paragraaf over onze digitale plannen en werkte geregeld aan het aanpassen van verkiezingsprogramma’s.

Kortom: een ruime ervaring in politiek, die ik graag wil inzetten in de Nijmeegse Raad.