GroenLinks-congres: stemadvies partijbestuur 2016


groenlinks-logo

Zaterdag is het GroenLinks-congres. Omdat het geen congres is met een kandidatenlijst of verkiezingsprogramma, is het vooral enorm gezellig: veel ouwehoeren, Israël voor de laatste keer waarschuwen, klappen voor Jesse en dan biertjes drinken met leuke mensen. Het belangrijkste op het programma is de verkiezing voor het partijbestuur.

 

Mijn stemadvies: 

 

Voorzitter: Marjolein Meijer. Die doet het gewoon goed. Het is de vrouw die we nodig hebben om naast Jesse onze soms rare partij te leiden. Een van belangrijkste dingen die Marjolein goed kan is, is weten wanneer er gepraat moet worden over inhoud en wanneer er gas gegeven moet worden voor campagne. Ze kan nog meer heel goed, maar dit is voor mij belangrijk. Bovendien is Marjolein een erg leuke vrouw, ook niet onbelangrijk.

Internationaal: Een moeilijke. Mieke van der Vegt en Güliz Tomruk-Kisi. Beide geschikt. Ik kies denk ik pas op de dag zelf, maar ik pleit eigenlijk voor een duo-functie (ja, ik ben enorm GroenLinks).

 

Update:ik heb erover nagedacht. En ik adviseer toch Mieke. Juist met veel nieuwe bestuursleden is continuïteit belangrijk en met de aankomende EGP ontmoeting in Nederland.

P & O: Ik ga voor Jeroen Postma. Een beetje Rotterdam is goed en Jeroen is volgens mij iemand die heel goed weet wat er beter moet aan personeel (politiek en anderszins) in onze partij.  En dat ook waar kan maken.

Campagne: Ik ga volledig mee in de Noord-Koreaanse meerderheid die Rogier Elshout gaat halen. LEVE DE GROTE LEIDER

Externe partij-ontwikkeling: Weer een moeilijke. Ook al omdat de functie een beetje vaag is. Het idee is dat er iemand is die zowel zelfs werkt aan contacten met maatschappelijke organisaties in die dicht bij ons staat als daar mogelijkheden en de cultuur toe schept in de rest van de partij.  Zowel Paulien Gankema als Sebastiaan Dinjens komen uit Amsterdam. Ik heb met Paulien samengewerkt tijdens de laatste Gemeenteraadsverkiezingen en dat was goed. Over Sebastiaan hoor ik ook goede dingen. Hier slaap ik nog even over.

 

Zin in zaterdag. Tijd voor verandering is de slogan. Prima slogan. Zolang er maar niet teveel verandert: Hans Feddema moet gewoon weer het podium betreden, Israël moet ergens de schuld van krijgen, Christiaan Kwint moet de bar openen en #gezelliggroenlinks moet zegevieren.